آیا وبسایت وردپرس شما امن است؟ بهتر است که اینگونه باشد. چرا که امروزه امنیت وردپرس بیش از هر زمان دیگری اهمیت دارد. در این مقاله خواهید آموخت که چرا امنیت مهم است و چه اقداماتی میتوانید برای محافظت از وبسایت وردپرس خود انجام دهید.
چرا امنیت وردپرس اهمیت دارد
هکرها و افراد خرابکار به طور مداوم تلاش میکنند به وبسایتها و دادههای حساس آنها دسترسی پیدا کنند. نتیجه؟ ما در حال حاضر شاهد میزان بیسابقهای از حملات امنیتی سایبری هستیم. به عنوان یک مثال، Wordfence در سال ۲۰۲۳ بیش از ۱۰۰ میلیارد حمله رمز عبور را مسدود کرده است و تخمین زده میشود که روزانه به طور متوسط ۳۰,۰۰۰ وبسایت جدید هک میشود.
این یک مسئلهای است که کسبوکارها در هر اندازهای را تحت تاثیر قرار میدهد. بسیاری از حملات باجافزاری شرکتهای بزرگ را برای دریافت پاداش بزرگتر هدف قرار میدهند، اما کسبوکارهای کوچک و متوسط به دلیل کمبود منابع و تخصص در زمینه امنیت، هدف آسانتری برای هکرها فراهم میکنند. در واقع، ۴۳٪ از حملات آنلاین اکنون به کسبوکارهای کوچک هدف میزنند و بدتر از آن این است که تنها ۱۴٪ از این کسبوکارها آماده دفاع از خود هستند.
عکس
خوشبختانه اقدامات زیادی وجود دارد که میتوانید برای محافظت از وبسایت وردپرس خود انجام دهید.
اصول امنیتی ساده برای وردپرس
هنگام راهاندازی امنیت سایت وردپرس خود، چند کار اساسی وجود دارد که میتوانید برای تقویت حفاظت خود انجام دهید. در زیر به برخی از اولین کارهایی که باید برای محافظت از وبسایت خود انجام دهید، میپردازیم.
-
پیادهسازی گواهینامههای SSL
گواهینامههای Secure Sockets Layer (SSL) یک فناوری استاندارد است که یک اتصال رمزگذاریشده بین یک سرور وب (میزبان) و یک مرورگر وب (مشتری) ایجاد میکند. این اتصال اطمینان میدهد که تمام دادههای منتقل شده بین این دو خصوصی و ذاتی باقی میماند.
گواهینامههای SSL یک استاندارد صنعتی هستند که توسط میلیونها وبسایت برای محافظت از تراکنشهای آنلاین با مشتریانشان استفاده میشوند و دریافت یکی از آنها باید یکی از اولین اقداماتی باشد که برای ایمنسازی وبسایت خود انجام میدهید. -
استفاده از رمزهای عبور قوی و الزامی کردن آنها
همراه با دریافت گواهینامه SSL، یکی از اولین کارهایی که میتوانید برای محافظت از سایت خود انجام دهید، استفاده از رمزهای عبور قوی برای تمام ورودهای شماست. ممکن است وسوسه شوید که یک رمز عبور آشنا یا آسان برای به خاطر سپردن ایجاد کنید یا از آن استفاده مجدد کنید، اما انجام این کار شما و وبسایتتان را در معرض خطر قرار میدهد. تقویت قدرت و امنیت رمز عبور شما، احتمال هک شدن شما را کاهش میدهد. هرچه رمز عبور شما قویتر باشد، کمتر احتمال دارد که قربانی یک حمله سایبری شوید.
هنگام ایجاد یک رمز عبور، چند بهترین روش برای رمز عبور وجود دارد که باید دنبال کنید. اگر مطمئن نیستید که آیا از یک رمز عبور به اندازه کافی قوی استفاده میکنید، میتوانید از یک ابزار رایگان مانند این چککننده قدرت رمز عبور استفاده کنید. -
نصب افزونه امنیتی
افزونههای وردپرس راهی عالی برای اضافه کردن سریع ویژگیهای مفید به وبسایت شما هستند و چندین افزونه امنیتی عالی در دسترس هستند. نصب یک افزونه امنیتی میتواند بدون نیاز به تلاش زیادی، لایههای حفاظتی بیشتری به وبسایت شما اضافه کند.
برای شروع، این فهرست از افزونههای امنیتی وردپرس پیشنهادی را بررسی کنید:- Wordfence Security – فایروال و اسکنر بدافزار
- All-in-One WP Security & Firewall
- Solid Security
- MalCare WordPress Security
-
بروزرسانی مداوم فایلهای هسته وردپرس
تا سال ۲۰۲۴، تخمین زده میشود که ۱.۰۹ میلیارد وبسایت در وب وجود دارد که بیش از ۸۱۰ میلیون از این سایتها از وردپرس استفاده میکنند. به دلیل محبوبیت آن، وبسایتهای وردپرس اغلب هدف هکرها، حملات بدافزار و سارقان داده قرار میگیرند.
بروزرسانی مداوم نصب وردپرس شما در تمام مواقع برای حفظ امنیت و پایداری سایت شما حیاتی است. هر بار که یک آسیبپذیری امنیتی وردپرس گزارش میشود، تیم هسته شروع به کار بر روی انتشار یک بروزرسانی میکند که مشکل را برطرف کند. اگر وبسایت وردپرس خود را بروزرسانی نمیکنید، احتمالاً از نسخهای از وردپرس استفاده میکنید که دارای آسیبپذیریهای شناخته شده است.
هیچ بهانهای برای استفاده از نسخهای قدیمی از وردپرس وجود ندارد از زمان معرفی بروزرسانیهای خودکار. خود را در معرض حمله قرار ندهید و از بروزرسانیهای خودکار استفاده کنید.
اگر به دنبال روشی حتی آسانتر برای مدیریت بروزرسانیها هستید، یک راهحل مدیریت شده وردپرس را در نظر بگیرید که دارای بروزرسانیهای خودکار باشد. -
توجه به تمها و افزونهها
بروزرسانی وردپرس اطمینان میدهد که فایلهای هسته شما تحت کنترل هستند، اما بخشهای دیگری نیز وجود دارند که وردپرس در آنها آسیبپذیر است و بروزرسانیهای هسته ممکن است از آنها محافظت نکنند، مانند تمها و افزونههای شما.
برای شروع، تنها افزونهها و تمهایی را نصب کنید که از توسعهدهندگان معتبر باشند. اگر یک افزونه یا تم توسط منبع معتبری توسعه داده نشده است، احتمالاً بهتر است از آن استفاده نکنید. علاوه بر این، افزونهها و تمهای وردپرس را نیز بروزرسانی کنید. همانند نسخهای قدیمی از وردپرس، استفاده از افزونهها و تمهای قدیمی، وبسایت شما را به حمله آسیبپذیر میکند. -
انجام بکآپهای مکرر از وبسایت
یکی از راههای محافظت از وبسایت وردپرس شما این است که همیشه یک بکآپ جدید از سایت و فایلهای مهم خود داشته باشید. آخرین چیزی که میخواهید این است که اتفاقی برای سایت شما بیفتد و شما هیچ بکآپی نداشته باشید.
سایت خود را بکآپ بگیرید و این کار را اغلب انجام دهید. به این ترتیب، اگر چیزی برای وبسایت شما رخ دهد، میتوانید به سرعت نسخهای قبلی از آن را بازیابی کنید و به سرعت به کار بازگردید.
اقدامات امنیتی میانی برای وردپرس که حفاظت بیشتری را اضافه میکنند
اگر تمام اصول پایه را انجام دادهاید اما همچنان میخواهید برای محافظت بیشتر از وبسایت خود کار کنید، چند مرحله پیشرفتهتر وجود دارد که میتوانید برای تقویت امنیت خود انجام دهید. بیایید ببینیم که بعد از آن چه باید انجام دهید. -
هرگز از نام کاربری “Admin” استفاده نکنید
هرگز از نام کاربری “admin” استفاده نکنید. انجام این کار شما را در معرض حملات جستجوی بیرحمانه و کلاهبرداریهای مهندسی اجتماعی قرار میدهد. از آنجا که “admin” یک نام کاربری بسیار رایج است، به راحتی قابل حدس زدن است و کار را برای کلاهبرداران آسان میکند تا افراد را فریب دهند و اطلاعات ورودشان را به دست آورند.
مانند داشتن یک رمز عبور قوی، استفاده از نام کاربری منحصر به فرد برای ورودهایتان ایده خوبی است زیرا این کار را برای هکرها بسیار سختتر میکند تا اطلاعات ورود شما را به دست آورند. اگر در حال حاضر از نام کاربری “admin” استفاده میکنید، نام کاربری ادمین وردپرس خود را تغییر دهید. -
پنهان کردن صفحه ورود ادمین وردپرس
علاوه بر استفاده از یک نام کاربری منحصر به فرد، یکی دیگر از کارهایی که میتوانید برای محافظت از اطلاعات ورود خود انجام دهید این است که صفحه ورود ادمین وردپرس خود را با استفاده از افزونهای مانند WPS Hide Login پنهان کنید.
به طور پیشفرض، بیشتر صفحات ورود وردپرس با اضافه کردن “/wp-admin” یا “/wp-login.php” به انتهای یک URL قابل دسترسی هستند. وقتی که یک هکر یا کلاهبردار صفحه ورود شما را شناسایی کند، میتواند تلاش کند تا نام کاربری و رمز عبور شما را حدس بزند تا به داشبورد ادمین شما دسترسی پیدا کند.
پنهان کردن صفحه ورود وردپرس شما راهی خوب برای کمتر کردن احتمال هدف شدن شما است. -
غیرفعال کردن XML-RPC
وردپرس از پیادهسازی پروتکل XML-RPC برای گسترش عملکرد به نرمافزارهای مشتری استفاده میکند. بیشتر کاربران به عملکرد XML-RPC وردپرس نیازی ندارند و این یکی از رایجترین نقاط ضعف است که کاربران را در معرض بهرهبرداری قرار میدهد.
به همین دلیل است که بهتر است آن را غیرفعال کنید. به لطف افزونه امنیتی Wordfence، این کار به راحتی قابل انجام است. -
تقویت فایل wp-config.php
فرایند افزودن ویژگیهای امنیتی بیشتر به سایت وردپرس شما گاهی اوقات به عنوان “سختسازی” شناخته میشود زیرا شما اساساً به سایت خود زره اضافی علیه هکرها میدهید.
میتوانید با محافظت از فایل wp-config.php خود از طریق فایل .htaccess سایت خود را سختتر کنید. فایل wp-config.php وردپرس شما حاوی اطلاعات بسیار حساسی در مورد نصب وردپرس شما است، از جمله کلیدهای امنیتی وردپرس و جزئیات اتصال به دیتابیس وردپرس، به همین دلیل است که نمیخواهید به راحتی قابل دسترسی باشد. -
اجرای یک ابزار اسکن امنیتی
گاهی اوقات ممکن است وبسایت وردپرس شما دارای یک آسیبپذیری باشد که شما هیچ ایدهای از آن نداشته باشید. به همین دلیل است که بهتر است از ابزارهایی استفاده کنید که میتوانند آسیبپذیریها را پیدا کنند و حتی آنها را برای شما رفع کنند.
افزونه WPScan برای آسیبپذیریهای شناخته شده در فایلهای هسته وردپرس، افزونهها و تمها اسکن میکند. این افزونه همچنین وقتی که آسیبپذیریهای امنیتی جدیدی یافت میشود، به شما ایمیل میزند.
تقویت امنیت سمت سرور
بنابراین شما تمام اقدامات فوق را برای محافظت از وبسایت خود انجام دادهاید، اما هنوز میخواهید بدانید آیا کار دیگری وجود دارد که میتوانید انجام دهید تا آن را تا حد ممکن امن کنید. اقدامات باقیمانده که میتوانید برای تقویت امنیت خود انجام دهید، باید در سمت سرور وبسایت شما انجام شود. -
دنبال یک شرکت میزبان که این کار را انجام میدهد باشید
یکی از بهترین کارهایی که میتوانید از همان ابتدا برای محافظت از سایت خود انجام دهید، انتخاب شرکت میزبانی مناسب برای میزبانی وبسایت وردپرس شماست.
هنگام جستجوی یک شرکت میزبانی، شما میخواهید یکی را پیدا کنید که سریع، قابل اعتماد و امن باشد و با خدمات مشتری عالی شما را پشتیبانی کند. این به این معنی است که آنها باید منابع قدرتمند خوبی داشته باشند، حداقل ۹۹.۵٪ زمان پایداری داشته باشند و از تاکتیکهای امنیتی سطح سرور استفاده کنند. اگر یک میزبان نمیتواند این معیارهای اساسی را بررسی کند، ارزش وقت و پول شما را ندارد. -
استفاده از آخرین نسخه PHP
مانند نسخههای قدیمی وردپرس، نسخههای قدیمی PHP دیگر امن نیستند. اگر از آخرین نسخه PHP استفاده نمیکنید، نسخه PHP خود را ارتقا دهید تا از خود در برابر حمله محافظت کنید.
- میزبانی روی سرور کاملاً ایزوله شده
سرورهای خصوصی مجازی کاملاً ایزوله شده مزایای زیادی دارند که یکی از این مزایا افزایش امنیت است. ایزولهسازی فیزیکی ارائه شده از یک VPS مبتنی بر ابر به صورت ذاتی امن است و وبسایت شما را در برابر آلودگیهای متقاطع از سایر مشتریان محافظت میکند. به همراه فایروالهای قوی و محافظت از DDoS، دادههای شما در برابر تهدیدات و آسیبپذیریهای احتمالی محافظت میشود.
به دنبال محیط ابری کامل برای وبسایت وردپرس خود هستید؟ دیگر نگردید. با استفاده از Platform i شرکت InMotion Hosting، شما ویژگیهای امنیتی بینظیری دریافت میکنید، از جمله بهروزرسانیهای مدیریت شده سرور، پچهای امنیتی در زمان واقعی، فایروالهای وب اپلیکیشن و جلوگیری از DDoS، همراه با سرورهای با قابلیت دسترسی بالا که بهینهسازی شدهاند برای سایتهای وردپرس سریع و قابل اعتماد. -
استفاده از فایروال برنامه وب (WAF)
یکی از آخرین کارهایی که میتوانید برای اضافه کردن اقدامات امنیتی اضافی به وبسایت وردپرس خود انجام دهید، استفاده از یک فایروال برنامه وب (WAF) است.
یک WAF معمولاً یک سیستم امنیتی مبتنی بر ابر است که لایه دیگری از حفاظت را در اطراف سایت شما ارائه میدهد. آن را به عنوان یک دروازه برای سایت خود تصور کنید. این حملات هک را مسدود میکند و انواع دیگر ترافیک مخرب مانند حملات انکار سرویس توزیع شده (DDoS) یا اسپمرها را فیلتر میکند.
WAFها معمولاً نیاز به هزینههای اشتراک ماهانه دارند، اما اضافه کردن یکی از آنها ارزش هزینه را دارد اگر امنیت وبسایت وردپرس شما برای شما اهمیت زیادی دارد.
اطمینان حاصل کنید که وبسایت و کسبوکار شما امن و مطمئن است
اگر وبسایت شما امن نیست، ممکن است خود را در معرض یک حمله سایبری قرار دهید. خوشبختانه، ایمنسازی یک سایت وردپرس نیاز به دانش فنی زیادی ندارد، به شرطی که ابزارهای مناسب و برنامه میزبانی مناسب برای نیازهای خود داشته باشید.
به جای اینکه منتظر بمانید تا به تهدیدها پاسخ دهید، باید به طور فعال وبسایت خود را ایمن کنید تا از مشکلات امنیتی جلوگیری کنید. به این ترتیب، اگر کسی وبسایت شما را هدف قرار دهد، شما آماده هستید تا ریسک را کاهش دهید و به کار خود به حالت عادی ادامه دهید، به جای اینکه برای پیدا کردن یک بکآپ اخیر جستجو کنید.
میزبانی مدیریت شده وردپرس با ویژگیهای امنیتی قوی در سرورهای با عملکرد بالا، همراه با SSL رایگان، آدرس IP اختصاصی، بهروزرسانیهای خودکار سرور، محافظت از DDoS و WAF گنجانده شده را دریافت کنید.
بیشتر بدانید که چگونه میزبانی مدیریت شده وردپرس میتواند به محافظت از وبسایت و دادههای ارزشمند شما در برابر افشا به هکرها و کلاهبرداران کمک کند.
منبع: https://www.searchenginejournal.com/secure-wordpress-site-inmotionhosting-spcs/515085/