نکات اصلی
- سئو بدون سر (Headless SEO) درباره درک ظرافت های کار با سیستمی است که محتوا را از ارائه جدا می کند.
- سئوکاران باید فعالانه فیلدهای مناسب را در CMS درخواست کنند تا مطمئن شوند که می توانند کار خود را انجام دهند، مانند عنوان، URLهای قابل ویرایش و سیستم مدیریت فهرست بندی.
- در تنظیمات پیچیده سیستم مدیریت محتوای بدون سر که بار زیادی از جاوا اسکریپت را دارد، اجرای یک بررسی تطابق جاوا اسکریپت ضروری است تا اطمینان حاصل شود که موتورهای جستجو محتوا را به همان شکلی که قرار است ببینند.
سیستم های مدیریت محتوای بدون سر (CMS) در حال افزایش هستند و به سرعت توسط برندهای بزرگ مانند IKEA، Nike و National Geographic مورد استفاده قرار می گیرند.
گزینه های زیادی وجود دارد، و به احتمال زیاد، به عنوان یک متخصص SEO، در آینده باید با یکی از آنها کار کنید.
این امر مزایایی را به همراه دارد، مانند توانایی ادغام آسانتر با فناوری های شخص ثالث یا توانایی استفاده مجدد از محتوا در کانال های مختلف برای پاسخگویی به رفتارهای جستجوی جدید کاربران.
متخصصان سئو به کار با سیستمهای مدیریت محتوا سنتی (CMS) عادت دارند و تطبیق با این روش جدید تفکر در مورد محتوا ممکن است نیاز به تلاش بیشتری داشته باشد.
Headless SEO چیست؟
سئو بدون سر به فرایندهای منحصر به فردی اشاره دارد که برای بهینهسازی محتوا برای موتورهای جستجو با استفاده از یک CMS بدون سر مورد نیاز است.
در اصل، یک CMS بدون سر محتوا را از ارائه آن جدا میکند.
در CMSهای سنتی مانند WordPress، محتوا و ارائه به هم مرتبط هستند. شما صفحات را به جای محتوا ایجاد میکنید.
در دنیای بدون سر، به جای صفحات، واحدهای محتوا را ایجاد میکنید که شامل فیلدهای مختلفی هستند. سپس این محتوا میتواند در سطوح مختلف نمایش داده شود.
بعضی از این سطوح به شدت ابتدایی هستند، مانند یک وبسایت یا یک اپلیکیشن، اما شما میتوانید این را به مراتب گسترش دهید و آن را با رسانههای اجتماعی، تابلوهای دیجیتال یا بازارهایی مانند Etsy یا Amazon یکپارچه کنید.
بنابراین، بهینهسازی سئوی بدون سر (Headless SEO) کمتر درباره ایجاد محتوا و ساخت لینکها است و بیشتر بر درک جزئیات یک سیستم جداشده تمرکز دارد.
چالش فنی
کار با یک CMS بدون سر، چالشهای خاصی به همراه دارد. در یک CMS سنتی، ارتباط دقیقی بین محتوا و ارائه وجود دارد که این امکان را فراهم کرده است که وبسایتهای بسیار خوبی را بدون نیاز به تنظیمات جزئی ایجاد کنیم.
در یک سیستم بدون سر، این حاشیههای حفاظتی آماده وجود ندارد و ما باید در پیادهسازی فنی خود بسیار دقیقتر باشیم.
در انجام بهینهسازی موتور جستجو در یک CMS بدون سر، نیاز به توجه به دو مسئله بسیار متفاوت از نظر فنی داریم:
- front-end
بررسی نحوه ارائه محتوا به کاربران و موتورهای جستجو، بخش استانداردی از بهینهسازی فنی سئو است که برای بیشتر متخصصان SEO موضوع تازهای نیست. - سیستم مدیریت محتوا
CMS CMSهای Headless به شما امکان می دهد فیلدهای قابل ویرایش را در محتوای خود اضافه یا حذف کنید. متخصصانSEO که روی یک CMS Headless کار می کنند باید بفهمند که چگونه هر یک از فیلدها به ارائه front-end مرتبط هستند و آیا تمام فیلدهای مورد نیاز خود را برای انجام کار خود به خوبی دارند ، مانند یک عنوان قابل ویرایش، نشانی دوستانه (slug) یا توضیحات متا – یا حتی آیا محتوا به شما اجازه افزودن لینکهای داخلی و تصاویر را میدهد.
چک لیست سئو Headless شما در 8 مرحله
این چک لیست به شما کمک می کند تا الزامات فنی سئوی خود را با تیم توسعه در میان بگذارید و مشکلات اصلی را که می تواند در این راه اندازی پیش بیاید، تشخیص دهید.
1-همه متا تگ های ضروری را بررسی کنید.
در حالی که اینها معمولاً در اختیار توسعه دهندگان فرانت اند هستند، بر عملکرد SEO شما تأثیر می گذارند، بنابراین مهم است که آنها را به عنوان بخشی از راه اندازی خود بررسی کنید.
- عنوان: بررسی کنید که چگونه در سایت ایجاد می شود. برای برخی از صفحات، می خواهید یک فیلد خاص در CMS خود برای ویرایش آنها داشته باشید. برای صفحات دیگر، مانند دسته ها، برچسب ها یا آرشیوها، می خواهید قوانینی برای خودکارسازی نحوه ایجاد آنها پیاده سازی کنید. حتی می توانید قوانین اعتبار سنجی را در CMS خود پیاده سازی کنید که شما را مجبور به رعایت محدودیت کاراکتر خاصی کند.
- توضیحات متا: همانند عنوان، شما نیاز به یک فیلد در CMS دارید که به شما این امکان را بدهد تا آنها را بر روی اکثر صفحات به صورت مستقیم ویرایش کنید. برخی از صفحات نیاز به پیادهسازی قوانین برای تولید خودکار این توضیحات دارند. برخی از CMSهای headless به شما اجازه میدهند تا قابلیت هوش مصنوعی را در آنها ادغام کنید تا در این زمینه به شما کمک کند. همچنین میتوانید قوانین اعتبارسنجی را در CMS ادغام کنید تا توضیحات متا را زیر 160 کاراکتر نگه دارید.
- ربات های متا: بسته به روش مدیریت اجرایی شما، باید بررسی شود که آیا این تگ در هد HTML شما وجود دارد و آیا به درستی رفتار می کند یا خیر. کمی بعد در مقاله به مدیریت نمایه سازی می پردازم.
نوع محتوا: از این متا تگ برای اطلاع از نوع محتوای صفحه و مجموعه کاراکترها و کدگذاری مورد استفاده به مرورگر استفاده می شود. این امر - مخصوصاً هنگام کار در یک زمینه بینالمللی مهم است و کمک میکند تا اطمینان حاصل شود که کاراکترهای خاص، مانند علائم تاکیدی و umlaut، به درستی نمایش داده میشوند. باز هم میتوانید قوانین اعتبارسنجی را لحاظ کنید تا محتوای این متا تگ همیشه با استانداردهای ISO مورد نیاز مطابقت داشته باشد.
- نمای کل: برچسب نمایشگر به مرورگرها میگوید چگونه ابعاد یک صفحه را مدیریت کنند و برای طراحی حرفهای ضروری است. وظیفه شما در اینجا این است که بررسی کنید که برچسب متا به درستی پیاده سازی شده است و بررسی کنید که سایت از نظر گوگل سازگار با موبایل است.
- برچسب زبان: این برچسب متا برای اعلام زبان محتوا استفاده میشود. در یک محیط بینالمللی، شما میخواهید اطمینان حاصل کنید که این موضوع در تمام صفحات صحیح است تا بتوانید با جستجو ویژگی lang هر سند، نشانهگذاری hreflang صحیح ایجاد کنید. باز هم، میتوانید قوانین اعتبارسنجی را تنظیم کنید تا این برچسب به استانداردهای ISO پایبند باشد.
- تگهای Open Graph: در حالی که این برچسبها مربوط به سئو نیستند، ما به مرور زمان به نوعی نگهبان این برچسبها شدهایم. باید مطمئن شوید که همه موارد اولیه (og:title، og:type، og:image و og:url) به درستی اجرا شده اند. اکثر اینها به سادگی محتوا را از سایر فیلدها بیرون می کشند، بنابراین برای تغییر آنها همیشه نیازی به داشتن یک فیلد در CMS خود نخواهید داشت، اما ممکن است بخواهید قوانین عنوان منحصر به فرد ایجاد کنید یا یک فیلد ایجاد کنید تا توضیحات و تصویر خود را نادیده بگیرد.
2-مدیریت ایندکسگذاری.
شما میتوانید تصمیم بگیرید که آیا به موتورهای جستجو اجازه دهید صفحهتان را ایندکس کنند یا خیر، از طریق برچسب متا رباتها که قبلاً بررسی کردیم، یا میتوانید از طریق برچسب x-robots-tag در پاسخ هدر HTTP انجام دهید.
تگ x-robots برای فایلهای PDF و سایر فایلها بهترین است، اما برای مدیریت صفحه، مدیریت و تشخیص متا تگ روبات آسانتر است.
شما باید در CMS خود یک قسمت داشته باشید که به شما اجازه دهد ایندکسگذاری هر صفحه را به صورت جداگانه کنترل کنید. یک کلید با یک توضیح واضح از اینکه چه معنایی دارد که موتورهای جستجو به صفحه دسترسی داشته باشند، بهترین راه حل است.
هنگام ساختن یک CMS بدون هد، باید با تیم توسعه خود همکاری کنید تا بهترین رویکرد را برای مدیریت نمایه سازی انتخاب کنید.
ممکن است اولویتها و یا ادغامهای پیچیدهای وجود داشته باشد که شما را از راهاندازی مورد نظرتان باز میدارد. شما باید این مسائل را با تیم توسعهی خود مرور کنید تا راهحلی رضایتبخش بیابید.
3. اطمینان حاصل کنید که URL Slugs قابل ویرایش هستند.
مطمئن شوید که اسلاگهای URL قابل ویرایش باشند. بدون ورود مستقیم از تیم SEO شما ممکن است با پیادهسازی CMS به شکلی مواجه شوید که از رشتههای تصادفی اعداد و حروف به عنوان URL یا یک کپی از عنوان استفاده میکند.
اطمینان حاصل کنید که تیم توسعه شما دارای یک فیلد قابل ویرایش برای URL Slugs برای صفحات مناسب است.
از آنجایی که حفظ یک ساختار URL پایدار ضروری است، ممکن است نخواهید به همه اجازه ویرایش در Slug URL را بدهید.
شما می توانید CMS خود را فقط به گونه ای تنظیم کنید که پس از انتشار صفحه توسط یکی از اعضای تیم SEO، URL ها را ویرایش کنید. شما حتی می توانید یک اتوماسیون بسازید که با تغییر URL به طور خودکار یک تغییر مسیر ایجاد کند.
4. قوانین ساخت URL کنونیکال.
URL های کنونیکال به موتورهای جستجو نشان می دهد که نسخه اصلی محتوا چیست و به شما کمک می کند تا مشکلات احتمالی محتوای تکراری را مدیریت کنید.
دستورالعملهای پایهای زیر را با تیم توسعه خود به اشتراک بگذارید و آنها را در زمان بررسی در نظر داشته باشید:
- کانونیکالهای خود را در سر صفحه یا هدر HTTP تعیین کنید.
- از URL های مطلق، از جمله پروتکل و زیر دامنه، مانند https://www.google.com استفاده کنید.
- در هر صفحه فقط یک canonical تعریف کنید.
- صفحاتی که میخواهید ایندکس شوند، باید کانونیکالسازی شوند. به این معنا که باید به URL درون تگ کانونیکال اشاره کنند.
سایتهای تجارت الکترونیکی هنگام کانونیکالسازی با چالشهای اضافی روبرو میشوند، زیرا اغلب باید مسائل بزرگتر تکرار محتوا مرتبط با دستهبندها و فیلترها را مدیریت کنند.
در این مورد، بهتر است با تیم توسعهی خود کار کنید تا بهترین روش برای تعریف قوانین کانونیکالسازی برای کسبوکار خود را پیدا کنید.
5. تنظیم نقشه سایت XML خود را تعریف کنید.
در حالی که این برای هر سئو واضح است، نقشه های سایت فایل های پویا هستند و باید در فواصل زمانی خاص یا زمانی که توسط برخی اقدامات فعال می شوند، به روز شوند. مهم است که در مورد نحوه به روز رسانی نقشه سایت شما با تیم توسعه خود توافق کنید.
نقشه سایت شما باید فقط شامل URLهای کانونیکال قابل ایندکس با کد پاسخ HTTP 200 باشد.
این باید در دایرکتوری ریشه سایت شما قرار داشته باشد، اما اگر به هر دلیلی این امکان وجود نداشته باشد، میتوانید آن را در فایل robots.txt خود مشخص کنید، مانند این:
بر اساس نیازهای خاص سایت خود، باید در نظر بگیرید که آیا میخواهید نقشه سایت خود را بر اساس نوع محتوا تقسیم کنید و آیا میخواهید نقشه سایت برای تصاویر، ویدئوها یا مقالات خبری داشته باشید.
6. درخواست نشانهگذاری اسکیما خود را ارسال کنید.
نشانهگذاری اسکیما به موتورهای جستجو یک درک غنیتر از محتوای شما ارائه میدهد.
بدون افزونههای SEO که برای شما کارهای سنگین را انجام میدهند، شما باید درخواست نشانهگذاری مناسب برای نوع محتوا و سایت خود داشته باشید. این باید به عنوان یک اسکریپت به سر برگ HTML اضافه شود. کد شبیه به این خواهد بود:
<script type=”application/ld+json”>
در یک راهاندازی بدون سرفصل، میتوانید از ساختار محتوا برای بهبود و خودکارسازی نشانهگذاری اسکیما استفاده کنید.
شما میتوانید از فیلدهای مختلف در صفحات مشخصات نویسنده خود استفاده کنید تا نشانهگذاری نویسنده را بهبود دهید یا به صورت خودکار عناوینی که با علامت سوال ختم میشوند و پاراگراف زیر آنها را به عنوان سوالات و پاسخها برای نشانهگذاری FAQ خود شناسایی کنید.
شما میتوانید حتی یک فیلد فرم آزاد را برای نوشتن JSON-LD خود در CMS درخواست کنید تا بتوانید با انواع مختلف بهینهسازی آزمایشی اقدام کنید.
7-حفظ ساختار سلسله مراتبی عناوین.
عناوین به کاربران کمک میکنند تا محتوای شما را سریعتر پیدا کنند، اما همچنین برای کاربران دارای ناتوانی بصری که به محتوای شما در خوانندههای صفحه مخصوص دسترسی دارند، بسیار مهم هستند.
حفظ یک سلسله مراتبی صحیح از عناوین اساسی برای قابلیت دسترسی است، نه فقط برای SEO.
به دلیل جداسازی محتوا و ارائه که با یک CMS بدون سرفصل همراه است، حفظ یک سلسله مراتبی منظم در سرتاسر سایت شما ممکن است پیچیده شود.
اگر سایت خود را با استفاده از محتوای ماژولار ایجاد میکنید، استفاده مجدد از ماژولهای محتوا میتواند به راحتی سلسله مراتبی عناوین را شکست دهد. این مشکلی آسان برای حل نیست.
میتوانید از طریق اجرای برخی جادوییهای توسعه در پیادهسازی front-end، درخواست ماژولهای محتوا با برچسبهای عنوان قابل ویرایش، یا بسیار دقت کنید که چگونه هر استفاده مجدد از محتوا را برنامهریزی کنید تا از این مشکلات جلوگیری کنید.
8-انجام یک بررسی همسانی جاوا اسکریپت قبل از راهاندازی.
CMSهای بدون سرفصل اغلب بر پایه چارچوبهای Jamstack اعتماد میکنند. Jamstack نوعی معماری وب است که به طور گستردهای بر روی جاوا اسکریپت تکیه دارد، که به این معناست که اغلب، سایت CMS بدون سرفصل شما بسیار وابسته به جاوا اسکریپت است.
همانطور که با هر سایت سنگین جاوا اسکریپت، شما باید یک بررسی همسانی انجام دهید تا اطمینان حاصل کنید که دقیقاً آنچه را که میخواهید به موتورهای جستجو نشان دهید، نمایش میدهید.
به خاطر داشته باشید که گوگل اسکرول کلیک نمیکند، بنابراین تمام محتواها و لینکهای کلیدی شما باید در منبع تصویری پردازش شده حضور داشته باشند.
شما باید برای هر تفاوت بین سایت پردازش شده و پردازش نشده خود، به ویژه زمانی که به برچسبهای متا، کانونیکالها و محتوا میرسد، بررسی کنید.
راهنمایی درباره مسیریابی در آینده بدون سرفصل
از آنجایی که CMSهای بدون سرفصل در حال رشد هستند، به احتمال زیاد نیاز به انعطاف بیشتر از لحاظ فنی برای مهندسان سئو خواهد بود و باید از یک دیدگاه متفاوت به محتوا فکر کنند.
اطمینان از راهاندازی محتوایی سنگین فنی در front end بسیار حیاتی است، اما بدون سرفصل همچنین امکان ایجاد تغییرات در CMS برای بهبود جریانهای کاری را فراهم میکند.
پیروی از چک لیست 8 مرحلهای باید به شما کمک کند تا ستونهای حفاظتی را به راهاندازی SEO خود بازگردانید.
آینده سئو به خلاقیت صنعت و نحوه استفاده از جداسازی محتوا از ارائه به نفع خود بستگی دارد.
با تغییر فعلی در رفتار جستجو و عادات خرید در سراسر جهان، تغییر نحوه تفکر ما در مورد محتوا می تواند بزرگترین مزیت رقابتی ما باشد.
منبع: https://www.searchenginejournal.com/headless-seo-technical-implementation-checklist/499789/