گری ایلز (Gary Illyes) از گوگل به این پرسش که آیا تغییر پلتفرم میزبانی وب میتواند نتایج منفی و پایدار برای رتبهبندیها و سئو داشته باشد، پاسخ داده است. این پرسش منطقی است زیرا مهاجرت یک سایت به یک میزبان وب جدید شامل عوامل فنی متعددی است که میتوانند اشتباه شده و بلافاصله تأثیر منفی بگذارند.
تغییر میزبانی وبسایت به چه معناست؟
تغییر میزبان وب ممکن است پیچیده باشد، اما اگر سایت تنها یک سایت وردپرس عادی باشد، مهاجرت به میزبان جدید نسبتاً آسان است، به ویژه اگر از افزونهها استفاده کنید. اما حتی انجام مهاجرت به صورت دستی نیز چندان دشوار نیست اگر شما با مدیریت دیتابیس سایت با اپلیکیشنهایی مانند phpMyAdmin آشنا باشید و بدانید که چگونه از نرمافزار SFTP استفاده کنید.
پاسخ گری ایلز به انجام این کار “به طور کتابی” اشاره دارد که در واقع شامل موارد زیادی است و میتواند بسیار زیاد باشد اگر شما قبلاً این کار را انجام نداده باشید.
آیا تغییر میزبانی وبسایت بر سئو تأثیر میگذارد؟
پرسش مطرح شده این بود: “شرکت من در حال بررسی تغییر میزبان برای وبسایت ما است. آیا این تغییر میتواند تأثیر منفی و پایدار بر رتبهبندی سئوی ما داشته باشد؟”
گری ایلز از گوگل پاسخ داد: “اگر کارها را به درستی انجام دهید، به این معنی که وبسایت همچنان قابل حل باشد و زمان خاموشی (داونتایم) واقعی به حداقل برسد، تغییر میزبان نباید تأثیر منفی بر رتبهبندی صفحات شما در نتایج جستجوی گوگل داشته باشد.”
دو نکتهای که باید به آنها توجه کنید
پاسخ گری ایلز فرض میکند که میزبان وب جدید به خوبی پلتفرم میزبانی وب قبلی است. به وضوح، کاهش کیفیت میزبانی وب میتواند با نتایج منفی جزئی تا بزرگ همراه باشد.
گری به دو عامل اشاره کرد که باید به آنها توجه داشت:
- دامنه وبسایت قابل حل باشد
- زمان خاموشی (داونتایم) به حداقل برسد
1-وبسایت قابل حل باشد
این به چگونگی ترجمه نام دامنه به یک آدرس IP که مطابق با جایی که خود وبسایت میزبانی میشود اشاره دارد. این معمولاً به معنای به دست آوردن اطلاعات Name Servers (NS) از پلتفرم میزبانی وب جدید که فایلهای سایت در آن قرار دارند و بهروزرسانی آن در ثبت کننده نام دامنه است. علاوه بر این، رکورد A (Address Record) باید آدرس IP صحیح برای فضای میزبانی وب جدید را نشان دهد (و سایر ورودیهای مربوط به ایمیل).
2-زمان خاموشی به حداقل برسد
باور کنید یا نه، وبسایت شما میتواند هفتهها خاموش باشد و رتبهبندی خود را به طور دائم از دست ندهد، به شرطی که وقتی دوباره آنلاین میشود همه چیز دقیقاً مانند قبل باشد. من این را از تجربه شخصی میدانم زیرا ۲۵ سال است که وبسایتها را اداره میکنم. برای مثال، چند بار پیش آمده که یکی از وبسایتهای من به دلیل خرابی هارد دیسک در میزبان وب اختصاصی، تنظیمات نادرست که باعث ایجاد خطاهای ۵۰۰ میشد، و یا به خاطر نیاز به خاموش کردن یک وبسایت برای اصلاح فایلهای هک شده، از دسترس خارج شود.
یک سایت میتواند از خاموشی چند هفتهای بازیابی شود و بر اساس تجربه من، چند هفته طول میکشد تا گوگل همه صفحات وب را دوباره بررسی کرده و آنها را به صفحات نتایج موتور جستجو (SERP) اضافه کند.
منبع: https://www.searchenginejournal.com/google-answers-if-changing-web-hosting-affects-seo/514317/