گوگل اسیستنت، سیری، الکسا، کورتانا. امروزه گزینههای زیادی برای دستیار صوتی با کیفیت بالا در اختیار دارید و همه آنها کارهای شگفتانگیزی انجام میدهند. یکی از این کارها کمک به کاربران برای پیدا کردن پاسخ سؤالات است؛ اساساً هر چیزی که فرد به طور معمول برای آن به سراغ موتور جستجو میرود، دستیارهای صوتی میتوانند منبع را پیدا کرده و با صدای بلند بخوانند. امروزه دیگر جای تعجب ندارد که بگوییم جستجوی صوتی فرصتهای سئوی خارقالعادهای را برای کسبوکارها ایجاد میکند.
درست است، دستیارهای صوتی دستورها را دریافت و در وب جستجو میکنند، این احتمال وجود دارد تا سایت شما را نمایش بدهند.
آمار هم این موضوع را تأیید میکند:
- در ایالات متحده، 40.2 درصد از مردم از جستجوی صوتی استفاده میکنند.
- 71 درصد از مردم ترجیح می دهند از جستجوی صوتی به جای تایپ کردن دستی در هنگام جستجوی آنلاین استفاده کنند.
- طبق گفته گوگل، 27 درصد از جمعیت آنلاین جهان از جستجوی صوتی بر روی موبایل استفاده میکنند.
- 58 درصد از مردم از جستجوی صوتی برای یافتن اطلاعات در مورد کسب و کارهای محلی استفاده کرده اند.
بنابراین، جستجوی صوتی یک واقعیت انکارناپذیر است و به جایی نمیرود.
اما صبر کنید، زیرا وبسایت شما فقط به خاطر داشتن محتوا در پاسخهای جستجوی صوتی نمیآید.
قبل از اینکه برای استراتژی سئو خود از جستجوی صوتی استفاده کنید، باید عناصری را درک کنید.
جستجوی صوتی چیست؟
به زبان ساده، بیایید به سؤال اساسی در مورد اینکه جستجوی صوتی چیست پاسخ دهیم.
جستجوی صوتی به افراد این امکان را میدهد تا با استفاده از دستورات صوتی با دستگاههای هوشمند خود، منابع آنلاین را بازیابی کنند. این کار تقریباً شبیه رایانه یا تلفن هوشمند است، با این تفاوت که شما به جای تایپ کردن موارد، از صدای خود برای جستجو استفاده میکنید.
دستگاه هوشمند از هوش مصنوعی برای پردازش زبان، بررسی موتور جستجوی مربوطه و بازگشت بهترین نتیجه به کاربر استفاده میکند. جستجوی صوتی برای انواع پرسشها، از سؤالات و پاسخهای مستقیم گرفته تا مسیرهای رانندگی و جوکها استفاده میشود.
جستجوی صوتی دائماً در حال پیشرفت است. در مورد گوگل، این امر تا حد زیادی به دلیل استفاده موتور جستجو از پردازش زبان طبیعی (NLP) است. پردازش زبان طبیعی (یا NLP) به گوگل، به عنوان یک ماشین، اجازه میدهد تا نه تنها پرسشهای جستجو را بخواند؛ بلکه آنها را مانند انسان تفسیر کند.
از طریق NLP، گوگل جستجوها را به صورت معنایی درک میکند، به این معنی که به طور فزایندهای معنای یک جستجو را درک میکند، نه فقط آنچه گفته شده است. مزایای جستجوی صوتی را برای افرادی که از دستیار صوتی خود برای دسترسی به منابع اینترنتی با صدا استفاده میکنند مشاهده میکنید.
مزایای آن برای کسب و کارها چیست؟
اگر تازه متوجه شدهاید که جستجوی صوتی چیست، شاید در حال فکر کردن به این باشید که چگونه میتواند به استراتژی سئوی کسبوکار شما کمک کند.
بیایید واقعیت را بررسی کنیم، در صورتی که هنوز کمی مبهم باشد. برای هر جستجوی صوتی، دستیار صوتی نتیجهای را با صدای بلند میخواند. حالا، زمانی که به دنبال مسیر میگردید، دستیار صوتی فقط موارد مورد نیازتان را به شما میدهد، اما زمانی که یک پرس و جوی واقعی دارید – سؤالی درباره اینکه کسی کیست، چیزی چگونه کار میکند، یا چرا چیزی اینطور است – دستیار صوتی شما برای یافتن پاسخ به محتواهای ارگانیک روی میآورد.
این فرصت درخشش شماست، زیرا محتوایی که دستیار صوتی میخواند میتواند متعلق به خود شما باشد!
این پاسخ معمولاً همان چیزی است که در اسنیپت ویژه در صفحه نتایج موتور جستجوی معمولی (SERP) قرار میگیرد.
یعنی هر محتوایی که در بالا قرار دارد، پاداش اضافی خوانده شدن برای کاربران به عنوان معتبرترین منبع برای پاسخ به آن سؤال را دریافت میکند.
وبسایت شما برای دیده شدن در جستجوی صوتی باید بر روی دو مورد اساسی تمرکز کند: داشتن محتوای مناسب و داشتن اطلاعات صحیح NAP کسب و کار محلی شما.
از آنجایی که سئو (SEO) در مورد تثبیت کسب و کار شما به عنوان یک مرجع قابل اعتماد در جایگاه خاص بازار شما است، پس نمایش داده شدن در جستجوی صوتی کسی قطعاً باید یکی از اهداف شما باشد، اگر به دنبال رشد از طریق سئو هستید!
بنابراین، همه چیز بهینه سازی برای جستجوی صوتی خلاصه میشود. چند نکته در اینجا وجود دارد که باید در نظر بگیرید.
دو روشی که میتوانید به جستجوی صوتی توجه کنید.
دو رویکرد کلی وجود دارد که در آن به بهینهسازی برای جستجوی صوتی فکر میکنم: درست کردن محتوای خود و درست کردن اطلاعات NAP کسبوکار محلی شما.
برای اینکه وب سایت شما به عنوان یک نتیجه ارگانیک در جستجوی صوتی ظاهر شود، یا اگر میخواهید اطلاعات NAP کسب و کار شما در نقشه نمایش داده شود، باید افرادی را که به دنبال چیزهایی هستند و همچنین آنچه را که میخواهند بشناسید.
بیایید ببینیم که هر یک از این نقاط واقعاً به چه معناست.
بهینه سازی محتوای ارگانیک
بنابراین، میخواهید محتوای سایت شما برای سؤالات صوتی مانند “آسانترین دستور پخت سیب زمینی سرخ شده”، “فتوگرامتری چگونه در تصادفات رانندگی استفاده میشود” یا “چرا سگهای دالماتین خال دارند؟” نمایش داده شود.
روش کلی برای فکر کردن در مورد این موضوع این است که محتوای شما مستقیماً به آنچه مردم میخواهند – نیت واقعی سؤال – بپردازد.
این چه معنایی دارد؟
سؤال سگهای دالماتین را در نظر بگیرید.
اگر یک وبلاگ در مورد سگ دارید، روی آن سؤال مبتنی بر کلمه کلیدی تحقیق کنید و میخواهید زمانی که مردم آن را جستجو میکنند به عنوان پاسخ جستجو صوتی ظاهر شوید، در اینجا کاری که انجام میدهید آمده است.
سؤال را عنوان یک پست وبلاگ قرار دهید.
گوگل حجم زیادی از جستجوی ارگانیک را به H1 یا عنوان یک صفحه اختصاص میدهد. در پاراگراف اول آن پست، پاسخ مستقیم را به صورت مختصر اما جامع بنویسید. یک جمله دیگر بعد از آن برای توضیح بیشتر نیز ضرری ندارد. سپس بقیه پست را بنویسید، تمام جزئیات را پر کنید و عناصر غنی مانند تصاویر و اینفوگرافیک اضافه کنید.
ارائه مقدمه به عنوان پاسخی که دستیار خواهد خواند، میتواند تا حد زیادی به عنوان پاسخ صوتی ظاهر شود.
البته، اگر میخواهید به عنوان معتبرترین پاسخ در اینترنت دیده شوید و میخواهید دستیار صوتی پاسخ خود را به عنوان بهترین پاسخ ارائه دهد، کارهای دیگری نیز وجود دارد که میتوانید انجام دهید.
به عنوان مثال، ممکن است بخواهید دادههای ساختار یافته پست وبلاگ را به پست خود اضافه کنید تا به گوگل در درک محتوای شما کمک کنید.
دادههای ساختار یافته به ویژه برای محصولات و دستورالعملها مفید است. این نشانه گذاری به گوگل کمک میکند تا جزئیات دقیق صفحهای را که میخواهید تبلیغ کنید درک کند و محتوا شما میتواند در جستجو صوتی ظاهر شود.
همیشه این واقعیت را به خاطر بسپارید که مردم تمایل دارند با عبارات طولانیتر و طبیعیتر جستجو صوتی انجام دهند. به همین دلیل باید آن کلمات کلیدی طولانیتر را در محتوای خود تحقیق و استفاده کنید.
بر اساس اینکه آن کلمات کلیدی چقدر خاص میشوند، باید بتوانید بفهمید که پرسونای این محتوا چه کسی است. آنها چه کسانی هستند و به دنبال چه چیزی هستند؟ شناختن مخاطبانتان به شما در ساخت محتوا کمک میکند و آن تفکر اضافی کوچک میتواند در دستیابی به پاسخ مورد نظر جستجوی صوتی تفاوت ایجاد کند.
بهینه سازی اطلاعات کسب و کار محلی
سپس تمام جستجوگران محلی وجود دارند که میخواهند مکانهایی مانند مکان شما را در منطقه خود پیدا کنند یا بدانند شما چه کسی هستید و میخواهند در مورد شما بیشتر بدانند. در آن موارد، میخواهید زمانی که مردم «رستورانهای پیتزا فروشی نزدیک من» را با صدای بلند جستجو میکنند، در بسته نقشه محلی نمایش داده شوید.
همچنین میخواهید دستیار صوتی اطلاعات صحیحی را ارائه دهد، زمانی که مردم درباره “ساعت کاری شرکت X” یا “آدرس کسب و کار Y” سؤال میکنند.
چند نکته در اینجا وجود دارد:
اولین مورد این است که نمایش در بستههای نقشه محلی، چه از طریق صدا یا جستجوی سنتی، به معنای بهینهسازی حداکثری نمایه کسبوکار Google شما است. این بدان معناست که ساعات کاری، آدرسها، عکسها، خدمات، لینک وب سایت – و بررسی، بررسی، بررسی.
درخواست نقدهای خوب از مشتریان راضی یکی از راههای مطمئن برای موفقیت به عنوان یک کسبوکار محلی است.
این به مردم کمک میکند تا بدانند که قرار است تجربه خوبی با شرکت شما داشته باشند. همچنین به گوگل نشان میدهد که این کسب و کاری است که مردم آن را مفید میدانند، بنابراین همچنان آن را به جستجوگران نشان میدهد.
همچنین، از آنجایی که جستجوی صوتی در دستگاههای تلفن همراه انجام میشود، مطمئن شوید که نسخه موبایلی وبسایت خود را بهینهسازی کنید تا هرکسی که میخواهد اطلاعات بیشتری کسب کند، تجربه خوبی در سایت شما داشته باشد.
الان زمان توجه به جستجوی صوتی است.
جستجوی صوتی یک فناوری جدید نیست، اما به عنوان راهی راحت برای دریافت پاسخ به سؤالات، محبوبیت آن در حال افزایش است – و اگر برای آن بهینه سازی نکردهاید، اکنون زمان آن است. حالا، هیچ یک از اینها به این معنی نیست که نمایش در جستجوی صوتی آسان است.
احتمالاً بسیاری از رقبای شما نیز برای رسیدن به همین هدف تلاش میکنند. اما اگر بر انتخاب کلمات کلیدی خود، هدف آنها و پرسونای کاربر عالی خود تمرکز کنید، به کسب و کار خود بهترین فرصت را برای نمایش خود از طریق فناوری پیشرونده جستجوی ارگانیک میدهید.
منبع: https://www.searchenginejournal.com/how-can-voice-search-benefit-your-seo/